Gledališče

Logistika v predavalnici

Sedeže v predavalnicah najdemo v predavalnicah na kolidžih, v podjetjih, ki obravnavajo veliko število zaposlenih, in celo v zdravstvenih ustanovah, ki poučujejo in zdravijo. Sedeži v predavalnici morajo biti nameščeni na določene načine, da ustrezajo logistiki prostora in namenu stolov.

Sedeži v predavalnici so postavljeni na postopoma naraščajočih nadstropjih, tako da lahko vsaka vrsta stolov vidi predavalni oder in vizualne prikaze, ki jih prikazuje inštruktor. To je enak način, kot vidite nameščene sedeže v premikajočih se kinematografih. Vsaka vrstica je postopoma višja od prejšnje vrstice, tako da lahko vsi, ki gredo gledat film, vidijo zaslon brez ovir.

Sedeži v predavalnici imajo običajno zložljive sedeže, da ljudem olajšajo hojo po hodniku in pridejo do sedeža ter olajšajo čiščenje dvorane. Ko ljudje pridejo v dvorano potem, ko so drugi ljudje že posedli, jim dvignjeni sedeži omogočajo, da z malo težav zdrsnejo skozi hodnik.

Prehodi med sedeži so običajno ozki, zato je precej težko priti do srednjih sedežev. Prehodi so zgrajeni ozki, tako da je mogoče v prostoru namestiti več vrst sedežev. Več ljudi kot se bo prilegalo v sobo, tem bolje je v očeh institucije. Tako so prehodi ozki in je zelo malo prostora za stopala in noge.

Ti stoli so skoraj vedno oblikovani po principu sedežne vrste. To pomeni, da ena dolga podporna palica poteka pod dejanskim sedežem. Podporna palica je pritrjena na tla s sidri in vsakih nekaj metrov bo dodana opornica, da se stoli ne nagnejo nazaj.

Te vrste sedežev so lahko oblikovane z dvema ali tremi sedeži na njih ali pa so zasnovane s stotinami sedežev na njih. Zmanjšajo količino okvirja, ki je pod stolom, hkrati pa ohranijo trdnost in trdnost stolov. To omogoča, da se na manjšo površino prilega več sedežev.

Prevleke na teh sedežih so običajno izdelane iz blaga, ki se zelo enostavno čisti. To pomeni, da gre običajno za plastiko, ki jo je mogoče sanirati in razkužiti. Kjer koli se lahko zberejo velike skupine ljudi, boste ugotovili, da se zbirajo tudi klice. Da mikrobi preprečijo širjenje bolezni med ljudmi, morajo lastniki zgradbe razkužiti sedeže.

Večina teh sedežev ima naslonjala za roke, ki si jih delijo ljudje, ki v njih sedijo. Pravilo, ki ga uporablja večina, je, da naslon za roke na desni strani sedeža pripada vam, tisti na levi pa pripada osebi, ki sedi levo od vas. Nekateri sedeži bodo imeli držala za pijačo, kot jih imajo gledališke različice, nekateri pa ne. Povprečna barva teh sedežev je kostanjeva. Maroon je prijeten za oči in tudi dobro skriva madeže.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *