Inštitut

Inštitut Benjamina Franklina

Inštitut Benjamina Franklina že od leta 1908 študentom ponuja visokošolske programe na nacionalni in regionalni ravni, ki diplomante pripravljajo na zaposlitev v kariernem sektorju. Ponujene priprave pokrivajo širok razpon, ki vključuje farmacijo, pomorsko tehnologijo, HVAC, optometrijo in avtomobilsko tehnologijo.

Poleg tega je ameriško ministrstvo za delo ocenilo prezračevanje, ogrevanje in klimatizacijo kot eno najhitreje rastočih industrij v ZDA. Ben Franklin pripravi tehnike tako, da jim ponudi certificiran program za izvajalce ogrevanja in hlajenja.

Dr. Franklin se je rodil v Bostonu in umrl v Bostonu. Dokler je bil Franklin živ, je imel vizijo, da bi ustanovil inštitut, in Franklin je leta 1789 vzpostavil 200-letni načrt, po katerem je bila Bostonu dana vsota 1000 dolarjev in v prvi polovici obdobja načrt denar so porabili za posojila mladim delavcem, v drugi polovici obdobnega načrta pa so denar razdelili med javna dela in posojilna sredstva.

Ko je minilo stoletno obdobje, je Boston uporabil denar za ustanovitev tega, kar je danes znano kot Inštitut Benjamina Franklina, dodatno financiranje pa je prejel eden od industrialcev Andrew Carnegie, mesto Boston pa je podarilo tudi zemljišče. Leta 1908 je bil inštitut odprt in še vedno služi Bostonu in drugod.

Inštitut je pripravil moške in ženske iz različnih okolij, da postanejo strokovnjaki v tehnični industriji, in trenutno ima inštitut 450 študentov dnevno. Inštitut ponuja tudi certifikate ter programe izredne stopnje in diplomo BA.

Povprečna stopnja šolnine na Benjamin Franklin na študijsko leto je okoli 12900 $, vendar približno 75 % študentov prejme posojila ali finančno pomoč, ki znaša okoli 2500 $ in morda več, odvisno od njihovih okoliščin. In odlična stvar pri tem inštitutu je, da otrokom, ki še vedno obiskujejo srednjo šolo, omogoča obiskovanje dodatnih tečajev na fakulteti.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *