Unakit, kamen pomirjujočih kontrastov

Eden najlepših rojstnih kamnov, ki je sicer namenjen predvsem devicam in kozorogom, je unakit. Gre za kamen, ki je izjemno zanimivega videza, saj se v njem prelivata zemeljsko rjava in rečno zelena, zaradi česar že na pogled deluje pomirjujoče ter sproščujoče. Kar se tiče kitajskega horoskopa, je unakit kamen, ki je posvečen rojenim v znamenju zajca, koze in psa.
Kaj vam lahko pomaga doseči unakit?
Z rojstnimi kamni lahko na svoje življenje najbolj vplivajo tisti, ki so rojeni v pripadajočem znamenju, vedno pa se jih lahko uporablja tudi za uravnavanje življenjske energije pri drugih, pri katerih se pojavijo enake težave oziroma enake potrebe po vzpodbudi. Unakit se običajno v obdelani in sijajno zloščeni obliki uporablja za razne obeske, ki jih nosimo v stiku s svojim telesom, torej kot nakit, lahko pa ga uporabljamo tudi v prostoru – še zlasti, če želimo v njem poskrbeti za kreativno energijo.

Pogosto se ga zato uporablja tudi v pisarnah podjetij, kjer se združujejo kreativno posamezniki – pisci, oblikovalci, oglaševalci, arhitekti, komponisti in drugi mojstri izražanja skozi besede, slike, zvok …
Unakit velja za kamen, ki pozitivno deluje na vizualizacije, po drugi strani pa ima moč čiščenja in odstranjevanja negativnih blokad, ki se nanašajo na pretekle izkušnje – celo na pretekla življenja. Tako nas osvobodijo, da v sebi odkrijemo svoje bistvo ter izrazimo tisto, kar v resnici smo. Z njegovo pomočjo lahko ponovno prisluhnemo sami sebi in se zanesemo na svoje najbolj globoke občutke. Ponovno najdemo svoje notranje vodstvo.
Unakit prinaša srečo, zdravje, ljubezen in duhovno rast. Pogosto je unikat kamen, ki se uporablja pri meditaciji in drugih duhovnih praksah, saj je z njim laže najti svojo notranjo osredotočenost in začutiti svojo pristno bit.
Bi radi v življenju našli tisto vizijo, ki je za vas prava in ji morate slediti? Bi radi spodbudili svojo kreativnost, hkrati pa se odprli na področju duhovnega življenja? Potem je unakit kot nalašč za vas in vas bo hitro navdušil – prav nežno bo spremenil tok vašega življenja in ga zasukal v kreativno smer, kjer ni nič nemogoče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *