Šolske torbe za prvo triado

superlight-ergoŠe slab mesec nas loči od prvega šolskega dne. Po analizah opravljenih nakupov pa vsaj še polovico staršev skupaj z otroci še ni izbrala prave šolske torbe. Starši čigar otroci gredo letos prvič v šolo pa se še pred drugačno dilemo. Katera šolska torba je primerna za prvo šolsko leto oziroma za prvo triado.

Čeprav se je v zadnjih letih po šolah razpasla informacija, da je za prvo-šolarčke primerna le trda kvadratna torba le temu ni tako. Primerne so vse šolske torbe, ki imajo trdo hrbtišče in trdo dno. Teh je pa na tržišču kar nekaj.

Kaj paziti pri izbiri

Če izbirate med šolskimi nahrbtniki naj vam bo prvo merilo kvalitetno anatomsko in ergonomsko hrbtišče, nato pa teža. Targetov najbolj prodajan model nahrbtnika Superlight, ki je primeren tudi za prvi razred tehta manj kot 900 g, a ima odlično anatomsko hrbtišče, ki dobro preprečuje znojenje in omogoča odličen položaj torbe na otroškem hrbtu. Pri letošnjih modeli torbe Superlight je šel Target še korak dlje in dodal sistem, ki omogoča še nastavljanje naramnic po višini. Nekako tako, kot imajo to avtosedeži za otroke. S pomočjo tega sistema bo torba ne glede na velikost otroka optimalno sedela na hrbet otroka in tako bodo ramena ter hrbtenica bistveno manj trpela. Šolske torbe s tem sistemom se odzovejo pod imenom Superlight Ergo.

S tem zelo zaželenim sistemom so opremljene tudi trde kvadratne šolske torbe Target GT.

Zahtevate najboljše?

Ni problem, Target postavlja nova merila pri šolskih torbah za najmlajše. Če za vašega otroka zahtevate le najboljše in vam ni težko malce globlje poseči v denarnico je za vašega otroka najboljša izbita premium izdelka Reflex. Za izdelavo te šolske torbe so uporabljeni le najboljši materiali, a to ji prinese le kvaliteto, skrivnost se skriva na hrbtišču. Šolske torbe Reflex so opremljene z edinstvenim sistemom imenovan FlexiBall. Sistem s prilagodljivo »žogo« na hrbtišču poskrbi, da se torba sama prilagodi otrokovemu hrbtu in tako pravilno prerazporedi težo šolske torbe. Tudi tek ni več problem, saj FlexiBall skupaj z napredno nastavljivimi naramnicami ter ledvenim pasom šolsko torbo »prilepi na hrbet otroka in ni več skakanja torbe sem ter tja.

Kaj pa trolley?

Nikar pa pri iskanju prave torbe ne preskočite šolskih torb na kolesih – trolley. Pri teh pa teža sama torbe in niti vsebine ni več težava, saj otrok ni obremenjen s to težo. Ta se preko koles prenaša v tla. Edina težava je, če ima otrok na poti v in iz šole makadam ali več stopnic. Samo v teh primerih boste nat torbo na kolesih razočarani. Pri izbiri preverite le, da je trolley stabilen, odsvetujemo nakup trolleya na štirih vrtljivih kolesih, ker se preveč radi prevračajo.

Skoraj popolno izbiro šolskih torb Target in tudi ostalih blagovnih znamk z mnogo motivov imajo v spletni trgovini Bimbo.si. Njihovo ponudbo lahko vidite tukaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *