Smučarski servis je danes postal nujnost

Smučanje je dejavnost, ki je pri nas Slovencih postala izredno priljubljena. Pri tem pa moramo seveda poskrbeti za kvalitetno opremo, ki jo potem ustrezno ob določenem času tudi servisiramo. To nam omogoča, da smučamo varno.

Smučarski servis ponujajo različna podjetja po celi Sloveniji. Med zelo priljubljenimi je tudi podjetje Pro ski and bike servis. Podjetje trdi, da se pri servisiranju naših smuči njihova zmogljivost bistveno poveča in seveda tudi prilagodi našemu znanju na področju smučanja.

Serviser preveri, kakšen način ter seveda tudi stil vožnje nam najbolj ustreza, kašen teren nam je najbolj pri srcu ter kakšne so naše ostale želje. Le na tak način bo servis smuči lahko ustrezen in naša sezona smučanja se tako lahko prične.

Smučarski servis poskrbi tudi, da se vrhnja stran, obloga in robovi popolnoma očistijo in obrišejo in da se odstrani umazanija. Nato sledi pregled poškodb na naših smučeh oziroma na naši snežni deski.

Tudi brušenje drsne obloge s kamnom in vrezovanje strukture je del servisa smuči. Celotna obloga se tako poravna in izbrusi s kamnom. Samo na tak način lahko dobimo želeno ravno površino drsne obloge. Pri tem se naredi tudi t. i. struktura, ki omogoči, da obloga sprejme več voska, drsne lastnosti naših smuči se izjemno izboljšajo, drsna obloga se popolnoma izravna. Posledično se zmanjša trenje med oblogo in snegom. Smuči drsijo mirneje, zavoj pa je posledično bolj natančen in precizen.

Po servisu smuči ugotovimo,  da je šlo za izredno majhno tanjšanje robnikov ter za zelo natančno obdelavo in za zlitje na novo zakrpanih poškodb s staro maso.

Zadnji korak pa je seveda t. i. voskanje. Vroči vosek impregnira oblogo, njegova naloga pa je, da popolnoma ščiti pred morebitnimi poškodbami in izboljša drsnost ter vodljivost tega športnega pripomočka.

Servis naših smuči je skoraj nujno opravilo, ki ga moramo opraviti pred vsako sezono smučanja, saj nam zagotovi dodatno varnost in dodaten užitek pri smučanju, ki nam popestri zimske radosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *