Ski servis je priljubljena dejavnost

V Sloveniji je veliko ljudi, ki se profesionalno in tudi v sklopu svojih hobijev ukvarja s smučanjem. Za to priljubljeno dejavnost pa je seveda potrebna tudi primerna oprema. Slovenski trg ponuja bogato opremo za smučanje. Seveda pa potem potrebujemo tudi t. i. ski servis, ki poskrbi, da je naša dejavnost še bolj varna.

Ski servis ponujajo različna podjetja po celi Sloveniji. Med zelo priljubljenimi je tudi podjetje Pro ski and bike servis. Podjetje meni, da se pri servisiranju naših smuči njihova zmogljivost bistveno poveča in seveda tudi prilagodi našemu znanju na področju smučanja.

Serviserju moramo povedati, kakšen način ter seveda tudi stil vožnje nam najbolj ustreza, kašen teren nam je najbolj pri srcu ter kakšne so naše ostale želje. Le na tak način bo servis smuči lahko ustrezen in naša sezona smučanja se tako lahko prične.

Servis omogoča tudi, da se vrhnja stran, obloga in robovi popolnoma očistijo in obrišejo in da se odstrani umazanija. Nato sledi pregled poškodb na naših smučeh oziroma na naši snežni deski.

Servis torej omogoči brušenje drsne obloge s kamnom in vrezovanje strukture. Celotna obloga se tako poravna in izbrusi s kamnom. Samo na tak način lahko dobimo želeno ravno površino drsne obloge. Pri tem se naredi tudi t. i. struktura, ki omogoči, da obloga sprejme več voska, drsne lastnosti naših smuči se izjemno izboljšajo, drsna obloga se popolnoma izravna. Posledično se zmanjša trenje med oblogo in snegom. Smuči drsijo mirneje, zavoj pa je posledično bolj natančen in precizen.

Natančen opazovalec bo po tem procesu oziroma po servisu ugotovil, da je šlo za izredno majhno tanjšanje robnikov ter za zelo natančno obdelavo in za zlitje na novo zakrpanih poškodb s staro maso.

Zadnji korak pa je seveda t. i. voskanje. Vroči vosek impregnira oblogo, njegova naloga pa je, da popolnoma ščiti pred morebitnimi poškodbami in izboljša drsnost ter vodljivost tega športnega pripomočka.

Servis naših smuči je skoraj nujno opravilo, ki ga moramo opraviti pred vsako sezono smučanja, saj nam zagotovi dodatno varnost in dodaten užitek pri smučanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *