Otroška oblačila

Za naše najmlajše je dobro le najboljše. Vsak starš poskrbi, da otroku nudi vse, kar je v njegovi moči. Vendar je pri hitrem tempu življenja, ki ga živimo, težko zmeraj razmisliti o tem, kaj je najboljše. Namesto tega včasih izberemo nekaj, kar je trenutno na dosegu roke. Vendar če se le da, je dobro, da razmislimo o vseh vidikih naših odločitev. To velja tudi za odločitve, kakšna oblačila bomo ponudili našim otrokom.

Cene oblačil

Pravzaprav bi bilo s finančnega vidika najbolj smotrno, da kupimo poceni oblačila. Predvsem v prvih letih življenja jih otrok namreč kaj kmalu preraste. Tako je kupovanje oblačil lahko res velik finančni zalogaj. Poleg cen oblačil pa bi nas najbrž moralo zanimati tudi kaj drugega.

Materiali

Razen cene je pomembno tudi, iz kakšnega materiala so narejena oblačila. Majhni otroci so še posebej dovzetni za vplive iz okolja. Na prvi pogled morda ne izgleda, da bi lahko kvaliteta materiala vplivala na zdravje otrok. Toda preko kože lahko vplivamo na zdravje celotnega organizma. Prav s tem namenom so na primer narejena mazila in drugi izdelki, ki jih nanašamo na kožo in z njimi vplivamo tudi na globlja tkiva in organe. Seveda je to le primerjava. Pesticidi in druge škodljive snovi, ki se uporabljajo pri pridelavi in predelavi, pa vendarle slabo vplivajo na zdravje kože in celotnega organizma.

Naravni ali sintetični material

Naravni in sintetični materiali so si med seboj različni v mnogih lastnostih. Ena izmed njih je zagotovo ta, da sintetični materiali koži ne zagotavljajo dihanja. Poleg tega lahko sintetični materiali kožo dražijo in pri občutljivih ljudeh povzročajo alergije. Posebej to velja za otroke v najzgodnejših letih življenja, ko je njihova koža še posebej občutljiva. Barve, ki jih uporabljajo za tkanine, so pogosto tem bolj škodljive, čim bolj je oblačilo poceni. Vse našteto je razlog za premislek o tem, kaj bomo otrokom oblekli.

www.srnica.si

Otroška oblačila iz naravnih materialov vam ponujamo v spletni trgovini srnica.si. Vaši otroci si zaslužijo le najboljše, zato vas vabimo, da nas obiščete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *