Otrok in aktivnosti na prostem

Vzemimo si dovolj prostega časa

Eden izmed najbolj najperečih problemov moderne družbe je zagotovo pomanjkanje časa, ob izrednem tempu, ki ga narekuje zlasti življenje v mestih. Posledično je vedno več govora o boleznih moderne družbe, kot je npr. debelost, ki je odločilen spremljajoči faktor drugih resnejših zdravstvenih stanj. Družbene raziskave kažejo, da so aktivnosti na prostem, v katerih so včasih sodelovali tako starši in otroci, kljub opozorilom stroke, še vedno precej zanemarjane.
Ozaveščanje glede pozitivnih vplivov aktivnosti na prostem in njihove nuje zato poteka na več nivojih že več let. Temu trendu sledi tudi industrija, ki se ukvarja z otroškimi igračami in pripomočki za aktivnosti na prostem.
Tehnične lastnosti otroških igral, zlasti v kategoriji koles, so se močno spremenile. Z novimi izvedenkami pa so postali otroci samostojni udeleženci pri družinskih kolesarskih aktivnostih, ki so prej zahtevale skrbno pomoč staršev. Sedaj lahko tisto malo časa, ki ga družna ima na voljo za aktivnosti na prostem, polno izkoristijo tako starši kot tudi otroci.

Nekaj lastnosti novodobnih otroških koles

Zagotovo se še vsi spomnite svojega prvega kolesa. To so bila okorna težka in za otroka težko vodljiva kolesa. Sedaj pa vrsto otroških koles lahko najdete v spletni trgovini chebeltza.com. Ta so posebej prilagojena različnim starostnim skupinam otrok. Gre za kolesa, ki so občutno lažja od klasičnih koles, kot smo jih vajeni. S kolesom, ki ga je otrok sposoben obvladati, pa se bodo v njem zbudili občutki ponosa in zadovoljstva in enakovrednosti, kar so pomembne lastnosti pri oblikovanju samopodobe vašega otroka. Izbor je pester. Med posebej zanimivo skupino koles za najmlajše zagotovo sodijo t. i. poganjalci. Ti so izdelani iz različnih posebej lahkih materialov in otrokom lajšajo prehod na uporabo klasičnega kolesa brez pomožnih koleščkov. S poganjalci v prvih nekaj letih življenja otroci dodobra izostrijo občutek za hojo, ravnotežje in druge motorične spretnosti, zaradi česar hitreje napredujejo. Naslednja skupina otroških koles so kolesa Early rider – Betler. Izdelovalci tega kolsa so pri izvedbi znova upoštevali pomemben dejavnik skupne teže kolesa. To je tudi prvo kolo, ki ga poganja zobati jermen, izdelano je iz aluminija in ima nastavljiv karbonski sedež. Glede na specifikacije izdelovalca je priporočena starost kolesarja nekje od 3,5 do 6 let, njegova višina pa naj ne bi presegla 100 cm.
Tej skupini koles sledijo otroška kolesa, ki lahko skupaj z vašim otrokom tudi rastejo. Gre za odlično idejo izvedenke klasičnega otroškega kolesa, ki je tehnično dovršeno in prilagojeno potrebam doraščajočih otrok, hkrati pa je to stroškovno učinkovita izbira za tudi za starše.
Vsekakor priporočam obisk trgovine Chebeltza. S pestro izbiro boste zagotovo zadovoljni vi, še bolj pa vaš najmljaši član družine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *