Moška srajca

Vsak moški mora imeti v svoji omari klasično belo srajco, ki je zagotovo eden izmed najbolj vsestranskih modnih kosov. Je zelo pomembna pri ustvarjanju dobrega prvega vtisa na razgovorih za službo in podobnih pomembnih družabnih dogodkih, ko mora biti urejen in eleganten. Nosite jo lahko v kombinaciji z jeans hlačami in tako ustvarite bolj ‘casual’ modni videz, v poletnih mesecih pa se moška srajca odlično poda k bolj elegantnim kratkim hlačam v svetlejših odtenkih in seveda je nepogrešljiv dodatek klasičnim poslovnim oblekam. A izbira prave srajce, pa naj bo ta klasična bela ali v kateri koli drugi barvi, ni tako preprosta.

V trgovinah je dandanes na voljo veliko različnih modelov, krojev, barv in vzorcev srajc, katero boste izbrali zase pa je odvisno od vašega tipa postave in priložnosti. Med različnimi kroji srajc ločimo srajce, ki so telirane, normalne srajce in širše srajce, med seboj pa se razlikujejo tudi po obliki ovratnika, ki ima lahko enega ali več gumbov. Eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov pri kupovanju srajce je kvaliteta materiala, iz katerega je narejena. Moška srajca, ki vsebuje elestan se lepše prilega telesu in je bolj prijetna za nošenje. Izbirajte srajce iz bombaža, saj so bolj lahkotne in koža v njih lahko diha.

Bodite pozorni tudi na to, da se nekatere srajce po pranju skrčijo in zato je pozornost potrebno nameniti tudi pravi velikosti, saj vas bo sicer ta ovirala pri gibanju. Med pomerjanjem preverite, da vas moška srajca ne tišči okoli vratu in da so njeni rokavi dovolj dolgi. Kar se tiče samih barvnih odtenkov in vzorcev, se moški najbolj pogosto odločajo za svetlejše odtenke, kot so bela, svetlo modra ali svetlo rožnata, za posebne večerne priložnosti pa so najbolj pogosta izbira srajce temnih odtenkov, kot so siva, črna, temno modra ali temno vijolična. Zadnjih nekaj sezon so zelo priljubljene tudi srajce z vzorci. Najbolj varna izbira so srajce s vodoravnimi črtami ali karo vzorec, sicer pa so različni vzorci primerni za različne priložnosti in jih je težje kombinirati s kravatami.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *