Kateri tipi hiš na ključ so med najbolj iskanimi?

Hiša na ključ je v zadnjem času zelo iskana storitev. Mnogi, ki si želijo na najhitrejši možni način živeti pod svojo streho, take storitve iščejo tudi s pomočjo spleta. Zelo pogosta iskalna poizvedba je pasivne hiše na ključ. Lahko celo rečemo, da je v zadnjem času pasivna hiša ena od najbolj priljubljenih in razširjenih vrst gradnje. V nadaljevanju si bomo pogledali zakaj.

Kaj sploh pomeni hiša na ključ?

Za začetek vam bomo najprej poskušali razložiti, kaj pomeni hiša na ključ. Hiša na ključ označuje objekt, ki je zgrajen do zaključne, torej pete faze. Kot tak je primeren tudi za vselitev. V praksi to pomeni, da je hiša na zunaj povsem končana, v njeni notranjosti pa so postavljene vse predelne stene, izdelani so vsi betonski tlaki, talne in stenske obloge, ki vključujejo tudi keramiko, parketi, slikopleskarska dela, napeljane so tudi vse strojne ter elektro inštalacije. Hiša na ključ poleg tega vsebuje še stavbno pohištvo. To so okna, vhodna vrata, notranja vrata, notranje stopnice, senčila, ograje, zunanje in notranje police.

Pasivne hiše na ključ

Razložili smo vam, kaj pomeni hiša na ključ. Ko vam bomo povedali še, kaj so to pasivne hiše, boste dobili celotno sliko o tem, kaj so to pasivne hiše na ključ.

Pasivna hiša velja za dosledno izpeljano nizkoenergijsko zgradbo. Cilj pasivne gradnje je, da se človeku zagotovi visoko stopnjo bivalnega ugodja ob minimalni porabi energije.

Pasivna hiša se tako ponaša s številni prednostmi. Najbolj pomembne pa so visoka energijska učinkovitost pasivne hiše, nizka toplotna prehodnost, manj porabljene energije, odlična zrakotesnost, prezračevanje s sistemi za učinkovito rekuperacijo oziroma regeneracijo toplote.

Sedaj ste si lahko ustvarili sliko, kaj pomenijo pasivne hiše na ključ. Če ste bili do sedaj v dvomih, ali je ta način gradnje pravi za vas, smo s tem prispevkom zagotovo v veliki meri pripomogli k temu, da se boste na hitrejši način odločili zanj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *