Kateri laserski merilniki so primerni za gradbene tehnike

Za izvajalce zaključnih del je ključnega pomena izjemna natančnost in vse dodatne funkcije, ki jih omogočajo 360 stopinjski laserji. Pri postavljanju kuhinjskih omaric ali označevanju stenskih robov je natančno odmerjanje zelo pomembno. Bolj kot smo natančni, bolj bo naše delo cenjeno, s tem pa bomo povečali svoj ugled.

Mojstri gradbeništva kot so glavni izvajalci, krajinski dizajnerji, gradbeni tehniki in arhitekti, potrebujejo precej bolj sofisticirane modele, ki ponujajo večjo fleksibilnost, vzdržljivost in zanesljivost. Gradbeni projekti, tako stanovanjski kot industrijski, zahtevajo številna zunanja dela, kot so vlivanje betona in zemeljska dela. Druga področja, ki zahtevajo meritve, so montaže ograj, palub, teras, idr. Vsa ta področja zahtevajo natančne meritve. Najboljši laserski nivelir za takšno uporabo mora biti prilagodljiv tako za notranja kot za zunanja dela. To pomeni, da mora imeti naprava več nastavitev hitrosti kot običajni laserji. Le nekaj proizvajalcev ponuja tako sofisticirane izdelke, med njimi so npr. Johnson, PLS, Berger in Agatec – vsi našteti proizvajalci zagotavljajo visoko kvaliteto. Toda ko omenjamo vrhunsko kakovost izdelkov po razumni ceni, en izdelek zagotovo izstopa.

Najboljši laserski nivelir za profesionalno uporabo, ki ne bo pretirano škodoval proračunu kateregakoli projekta, je a href=”http://www.bestreviewofproduct.com/best-laser-levels/”>Bosch GLL3-80 800-ft Beam Self Leveling Rotary Laser Level . Čeprav ime vključuje besedo »800-ft Beam«, je to pravzaprav napačen podatek, saj ima v resnici še daljši domet – približno 305 metrov (1000 ft), z natančnostjo na 0.3cm. Gre za eno najbolj zmogljivih naprav v svojem razredu in pri tej ceni ji ostale naprave ne morejo konkurirati. Model spada v konstrukcijski razred in velja za pravo kupčijo.
Zasnovan je za uporabo v velikih razsežnostih, ponaša pa se tudi z dvostranskim laserskim sprejemnikom, ki omogoča uravnavanje tako s prednje kot s hrbtne strani naprave. Pritrdimo ga lahko na steno ali tripod stojalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *