Karate v Ljubljani

Živite v Ljubljani in potrebujete oddih od vsakodnevnih obveznosti in mestnega vrveža? Ste že kot otrok občudovali filme v katerih so glavni junaki obvladali borilne veščine in ste hoteli biti kot oni, pa vas starši niso želeli vpisati na tečaj, ker so se bali, da se boste potem pretepali s sošolci? Ste že obiskovali ure karateja, pa ste jih čez čas opustili, ker so prišle na vrsto druge pomembne obveznosti? Zdaj imate priložnost, da na novo odkrijete strast, ki še vedno tli nekje globoko v vas. Zakaj se ne bi letos vpisali na karate v Ljubljani? Ja, tudi če ste že stari in menite, da ste prestari zato, kajti nikoli ni prepozno in niste edini, ki tako razmišljate, zato naj vas ne bi strah, da bi se osmešili.

Pri karateju je umetnost boja združena z umetnostjo zdravljenja in morale. Kar pomeni, da vam umetnost karateja, da znanje kako braniti sebe ali kogarkoli drugega pred komerkoli, hkrati vam približna kodificiranje gibov s katerimi si boste povrnili zdravje in vam ga omogoča obdržati in še v duhovnem smislu vas bo napolnila z mirom, smislom in poštenostjo, da boste lahko zdravi in umirjeni služili svetu in sebi.

Karate je sicer prišel iz Kitajske, toda tehnike, ki jih učimo dandanes prihajajo iz Japonskega otočja Okinawa, da prav ste prebrali, tistega otočja, ki slovi po zdravih in dolgo živečih ljudeh. Naključje? Morda, toda prav gotovo bi za dolgoživost bil pomemben dejavnik tudi karate.

Smo vas prepričali, da letos končno poskusite, ali da začnete znova? S seboj lahko pripeljete tudi svoje otroke. Saj se še spominjate, kako zelo ste si to želeli kot otrok, z vašim ni nič drugače. Če izrazi željo, da bi se rad naučil karateja, mu dajte priložnost, da izve o sebi nekaj več. Hkrati pa ste mu lahko v zgled tudi vi s svojo prakso. V Shi-do centru, bodo poskrbeli za oba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *