Kam smem v trenerki, če sploh?

Vsi tisti, ki radi prisegajo na udobje imajo v svoji garderobni omari verjetno kar nekaj trenirk. Posebej moške trenirke imajo fantje zelo radi, saj jih ne nosijo več samo na fitnes, ampak jih radi oblečejo tudi ko gredo po vsakodnevnih obveznostih. Tudi dekleta po drugi strani niso več tako zelo skeptična do nošenja trenirke drugje, kot le med športno aktivnostjo.

Zakaj bi se torej počutili neudobno v kavbojkah ali pa drugih hlačah, ki so včasih prav neprijetne za nositi. Tudi ko pridejo malce bolj višje temperature, vsi komaj čakamo, da se lahko preoblečemo v bol lahkotna oblačila. In v večini primerov so to prav trenirke.

Velika večina nas lahko prizna, da zvečer, ko pridemo domov iz službe, šole, ali kakšne druge športne aktivnost, zelo hitro slečemo obleko, ki jo imamo na sebi in oblečemo nekaj bolj udobnega. Prav zaradi tega, je v nekem obdobju prišlo do nekakšnih modnih zapoved, da se trenirka na javnih mestih načeloma ne nosi, če ob tem ne opravljamo neke športne aktivnosti. Že naše mame in očetje so nas od malih nog vzgajali, da se je treba za v šolo obleči lepo, da se ne nosi trenirke, razen pri športni vzgoji. Če je kakšen sošolec prišel oblečen v moško trenirko smo ga kar malce z začudenjem vsi gledali. Tudi terciarna socializacija, pri kateri so zelo veliko vlogo nosijo mediji, ne govori nič drugače. Pojavilo se je na primer celo kar nekaj žaljivih člankov na račun nekaj moških, ki so na volitve prišli oblečeni v moško trenirko.

No, kot smo že omenili, so se te norme v zadnjem času nekoliko omilile, čeprav je večina še vedno takšnega prepričanja, da se tovrstna oblačila nosijo le doma in med športno aktivnostjo. Vseeno pa se zagotovo vsi strinjamo, da se športnih oblačil na bolj pomembnih dogodkih ne nosi. Za obisk kakšne trgovine v malce bolj udobni opravi, vas pa tudi ne bo nihče takoj obsojal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *