Kakovostne ravne strehe

Sodobne ravne strehe so narejene iz kakovostnih materialov, ki odlično prenašajo različne vremenske dejavnike in spremembe temperature. Kljub sodobnim materialov, ki so veliko bolj odporni, kot so bili včasih, pa je pomembno, da se izdelave ravne strehe lotijo profesionalni krovci s čim več izkušnjami. Pri tem je zanimivo, da se lahko odločite tudi za tako imenovane zelene strehe, kakršne sicer tradicionalno za izolacijo uporabljajo na primer v nekaterih skandinavskih državah.

Zakaj ne bi imeli ravne strehe? Moderne hiše so pogosto zasnovane tako, da je streha na vrhu ravna, saj se to odlično obnese z estetskega vidika, poleg tega pa vsi ne potrebujejo mansarde, ki je le nepotreben strošek, oziroma si ne želijo poševnih sten na vrhu svoje hiše – zato se odločijo za ravno streho, ki se lahko preoblikuje tudi v teraso, če to želite.

Ravne strehe so pri nas dokaj neobičajne oziroma jih ni veliko, saj so najpogostejši tip streh pri zasebnih hišah pa tudi drugih objektih dvokapnice ali večkapnice, zato marsikdo ob gradnji ali prenovi sploh ne pomisli na kakšno drugo možnost in na to, da je lahko streha hiše tudi drugačna, sploh če je to bolj praktično oziroma omogoča lepši končni videz hiše.

V tujini so ravne strehe zelo priljubljene, prav tako pa jih vedno bolj v svojih načrtih promovirajo tudi arhitekti, vendar imajo pogosto težave prepričati naročnike zanje, saj v Sloveniji še vedno vlada zakoreninjeno prepričanje, da so ravne strehe bolj nagnjene k puščanju, saj voda in druge padavine iz njih ne odtečejo. Takšno prepričanje velja zaradi tega, ker so bile nekoč izkušnje s popolnoma ravnimi strehami res slabe, a zgolj zato, ker se je nekoč težko dobilo kakovostne materiale, poleg tega pa tudi različni neprepustni oziroma vodoodporni premazi, ki se uporabljajo za ravne strehe, niso bili tako zelo izpopolnjeni, kot so danes, ali pa se jih sploh ni dalo kupiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *