Kaj vse obsegajo inštrukcije matematike za fakulteto?

Matematika že v srednji šoli marsikoga spravlja v obup. Včasih so težave z matematiko celo razlog, da se odločimo za študij, kjer ur matematike ne bo – čeprav se ji v popolnosti težko izognemo, kajti tudi na družboslovnih študijih se pogosto soočamo vsaj s statistiko. Študiji, kjer je matematika prisotnejša in pomembnejša, so pogosto med težjimi študiji, in če je pri znanju težava (pogosto zaradi nizkega nivoja znanja iz srednje šole,), so potrebne inštrukcije matematike za fakulteto.

Kako pomagajo inštrukcije matematike za fakulteto?

Študentje so odrasli ljudje, torej se dobro zavedajo dejstva, da je potrebno matematiko osvojiti, sicer študija ne bodo zaključili. To je vsekakor dobro – za inštrukcije matematike za fakulteto se običajno odločijo hitreje kot srednješolci, ki prepogosto odlašajo do zadnjega trenutka. Inštruktor matematike je za študenta predvsem sogovornik z obilo znanja, ki mu nudi pomoč. Tudi odnos je tako drugačen kot pri dijakih, zato so inštrukcije matematike za srednjo šolo hitro učinkovite.

Težava pri študiju je predvsem v tem, da se od študentov zahteva veliko samostojnega dela. Profesorji pogosto “odpredavajo” ter se zanašajo na to, da so študentje vse razumeli in osvojili v teoriji, torej praksa ne bi smela biti problem. Vendar pogosto ni tako, vaj pa je premalo oziroma pri njih sodeluje velika skupina študentov, zaradi česar se posamezniku ni mogoče dovolj posvetiti. Inštrukcije matematike za fakulteto se osredotočajo predvsem na to, da se teorijo pretvori v prakso oziroma v pravilno in uspešno reševanje matematičnih nalog.

Katera področja pokrivajo inštrukcije?
Inštruktorji, ki se specializirajo za matematiko, lahko nudijo pomoč ne glede na to, kako zahteven je študij oziroma za kako težkega velja. Prav tako obvladajo najrazličnejše matematične študijske predmete, ki so ožje usmerjeni. Kaj je tisto, pri čemer študentje najbolj pogosto potrebujejo inštrukcije matematike za fakulteto? Kompleksna, števila, polarni zapis, vektorji, analitična geometrija, matrike, funkcije, odvodi, integrali, diferencialne enačbe, kombinatorika in še marsikaj, kar se že sliši nekoliko nenavadno in v marsikomu vzbuja strah – a brez potrebe, kajti z dobrim inštruktorjem se lahko osvoji vsako znanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *