Kaj je simultano prevajanje?

Prevajanje velja za eno od bolj zahtevnih storitev, za katero je potrebno imeti ogromno znanja iz vsaj dveh jezikov, poleg tega pa tudi veliko splošnega znanja, izkušenj in potrpljenja. Prevajanje za marsikoga predstavlja kar način življenja. Prevajalec mora biti pri delu še zelo zbran, ne sme si namreč privoščiti prav nobene napake.

Poznamo več vrst prevajanj, med katerimi je tudi simultano prevajanje, ki ga boste našli tudi pod izrazom simultano tolmačenje. Za to vrsto prevajanja pa je še zlasti značilno, da je zelo zahtevno. Zakaj, pa boste izvedeli v nadaljevanju.

simultano prevajanje

Zahteven proces, ki zahteva največjo mero zbranosti

Simultano prevajanje se torej šteje pod vrste prevajanj, ki zahtevajo največjo mero zbranosti, znanja in nenazadnje tudi zelo hitre prilagodljivosti. S temi lastnostmi se odlikujejo najboljši tolmači, ki morajo paziti še na to, da pri svojem delu ne izgubijo osnovnega pomena in podatkov. Simultano prevajanje namreč poteka direktno. Če si želite najeti tolmača, je najbolje, da izbirate samo med preizkušenimi. To so tisti tolmači, ki imajo za seboj dolgoletne izkušnje in so navajeni delati pod veliki pritiski.

Prevajanje brez časovnega zamika

Za simultano prevajanje je tudi značilno, da je to prevajanje brez časovnega zamika. In kaj naj bi to pomenilo v praksi? Prevod mora biti torej direkten, brez čakanja. Najpogosteje taka oblika prevajanja poteka v konferenčnih kabinah, slušatelji prevode poslušajo preko za to usposobljenih sprejemnikov, in sicer s slušalkami.

Ker je simultano prevajanje ena od najzahtevnejših oblik prevajanja na sploh, sta na enem mestu prisotna najmanj dva tolmača, ki se zamenjata na vsake petnajst minut.

Najem tolmača preko spleta

Če tudi vi potrebujete tolmača, ki bo za vas opravil kakovostno simultano prevajanje, preizkušenega lahko najdete tudi na spletnih straneh prevajalskih agencij. Že vnaprej se z njim lahko dogovorite za ceno in za vse, kar je potrebno vedeti v povezavi s to storitvijo.

Če potrebujete kakovostne simultane prevajalce, nedvomno obiščite www.alkemist.si/tolmacenje/simultano-tolmacenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *